Wat doet een belastingadviseur?

Een belastingadviseur ook wel een fiscalist genoemd adviseert uw bedrijf op het gebied van belasting. Als een bedrijf bijvoorbeeld een pand wil huren of kopen zitten hier allemaal belasting regels aan vast. Ook als een bedrijf een pand wil kopen in het buitenland moet een belastingadviseur zeggen hoe het daar zit met de btw regelingen. Belastingadviseurs moeten over verschillende vaardigheden beschikken zoals:

  • Analytisch vermogen hebben zij ook nodig als belastingadviseur zijnde. Dit omdat als er van alles door elkaar staat de belastingadviseur dit op een correcte manier op de juiste volgorde zet. De belastingadviseur zal dan de wet handhaven.
  • Belastingadviseurs moeten sociaal zijn. Zij moeten zich kunnen verplaatsen in het probleem van hun klant en ze daar mee verder helpen.
  • Uitleg geven. De meeste klanten beseffen niet eens dat ze een probleem hebben. De belastingadviseur zal dus het probleem moeten achterhalen en dan ook nog eens in normale taal uitleggen zodat de klant snapt wat er aan de hand is en wat er gedaan moet worden..
  • De schrijfvaardigheid voor een belastingadviseur is heel belangrijk. Een belastingadviseur moet heel vaak brieven schrijven en e-mails opstellen. Mocht u het bijvoorbeeld even niet weten kunt u het natuurlijk ook vragen aan uw collega.
  • Naast de schrijfvaardigheden moet een belastingadviseur ook mondeling goed overweg kunnen. Dit om alles goed uit te leggen aan de klant en ook dat u duidelijk bent tegenover uw collega s.
  • Ook de talenkennis is heel belangrijk. Mocht uw belastingadviseur kantoor klanten vanuit het buitenland aantrekken zult u al snel Engels moeten beheersen, andere talenkennis zou ook handig zijn.
  • Als belastingadviseur bent u ook nooit klaar met leren. De wet veranderd steeds dus zal de belastingadviseur zich ook steeds moeten aanpassen aan de wet.


Mensen worden niet zo maar belastingadviseur. Naast de opleiding die zij gevolgd hebben, hebben zij ook veel ervaring nodig om echt een goede belastingadviseur te worden die zijn geld terug kan verdienen.

Advertenties
  • Online accountantsMKB
"
v.a.
€23,95
"
v.a.
€15,00
0"
v.a.
€15,00