Ik ben op zoek naar een financiële dienstverlener.

 

Als u op zoek bent naar een financiële dienstverlener kunt u beter op veel meer dingen letten dan alleen maar de prijs waarvoor zij uw administratie bij willen houden.
Op accountantsadministratie.nl staan er een aantal belangrijke punten waar u op kunt letten om zo de juiste dienstverleners te vinden.

 1. Belangrijk is eerst om te bedenken waarvoor u een financiële dienstverlener nodig heeft. Wilt u alleen wat advies of wilt u dat deze uw administratie helemaal of gedeeltelijk bijhoudt
 2. Een administratiekantoor of accountantskantoor is in principe een andere leverancier die een dienst verleend. Wees dus net zo kritisch als u bent voor andere leveranciers. Goede kwaliteit, betrouwbaarheid tegen een voordelige prijs.
 3. Voer gesprekken met meerdere accountants of administratiekantoren. Hierdoor krijgt u een beetje een indruk van de verschillende adviseurs en kunt u beter kiezen wie voor u het beste uit de bus komt.
 4. Het is altijd beter als een accountant al enige ervaring heeft met de branche waarin u zich bezighoudt. Hier kunt u dus ook naar vragen.
 5. Het is fijn om een dienstverlener te hebben die bij u in de buurt zit. Dit om snel te kunnen overleggen en, als zij naar uw onderneming moeten komen of u naar hen, minder kilometers hoeft te maken.
 6. Een adviseur die niet veel om zijn/haar klanten geeft, is niet geschikt voor u. Een goede adviseur is altijd bereikbaar en dus kunt u dit ook testen. Bel hem een paar keer op en kijk of hij snel terugbelt.
 7. Bepaal uw keuze niet te veel op de prijs van een accountant. Accountants verdienen hun geld vaak terug. Hoe beter de accountant, hoe hoger de kans dat u geld bespaart.
 8. Als u het belangrijk vindt, kunt u ook kijken of het kantoor modern is. Hiermee wordt bedoeld of mensen er nog naartoe moeten gaan met een schoenendoos vol met papierwerk of dat het kantoor gebruik maakt van moderne software waarmee er gemakkelijk inzicht in de boekhouding kan worden verkregen
 9. U doet er verstandig aan niet te kiezen voor iemand die de boekhouding er in de avonduurtjes wel even bij doet. Omdat diegene waarschijnlijk al een hele werkdag gehad heeft komen er eerder foutjes.
 10. Als u de geschikte dienstverlener heeft gevonden, spreek dan met hen af dat u een specificatie krijgt van de werkzaamheden die zij voor u zullen doen. Dit om misverstanden te voorkomen.
 11. Deze moet ook kunnen uitleggen wat er allemaal met uw administratie gebeurd en hier en daar tips geven wat beter kan en waar allemaal op te bezuinigen is.Als u een goede adviseur heeft gevonden

Dan is nog niet alles rond. Nu moeten er goede afspraken gemaakt worden met uw adviseur. Zo is het belangrijk om vast te leggen wat hij voor u doet en tegen welk tarief. Het beste is nog dat, als het kan, er een vaste prijs wordt vastgesteld. Zo komt u niet voor verassingen te staan. Ook is het verstandig om vast te leggen wanneer het desbetreffende kantoor extra geld in rekening brengt.

Overleg met uw adviseur hoe de administratie aangeleverd moet worden. Dit is handig voor de administrateur zelf en als er een uurtarief wordt gerekend bespaart het u geld.

Ik ben op zoek naar een financiële dienstverlener

Advertenties
 • Online accountantsMKB
"
v.a.
€23,95
"
v.a.
€15,00
0"
v.a.
€15,00