De vaardigheden van een accountant

Een accountant moet over de volgende eigenschappen en kennis beschikken:

Analytisch: Accountants zullen analytisch moeten zijn. Zij  moeten de winst en verlies rekeningen kunnen analyseren en aan de hand daarvan advies kunnen geven.

Detail: Een accountant werkt met veel getallen en moet dus alles netjes bij houden en ook alles tot in het detail kennen. Dit moet hij ook kunnen uitleggen aan de ondernemers waar hij voor werkt.

Computervaardigheden: Accountants krijgen in de loop der tijd van hun werk veel ervaring met de computer. Dit heeft een goede accountant ook nodig. Door computers  kan de accountant sneller   en nog correcter werken.

Stelt dingen op: Een accountant kan een jaarrekening opstellen voor de bedrijven waar hij voor werkt. Hij kan ook boekhoudkundig werk doen maar voor dat werk is een accountant wel wat duur, u kunt dan beter een boekhouder of administrateur in dienst nemen.

Wiskundige vaardigheden: Een accountant moet gewoon van getallen houden. Doet de accountant dit niet moet hij er toch nog maar eens over nadenken of hij accountant wil worden. Dit omdat een accountant heel veel werk doet met cijfers.

Communicatieve vaardigheden: Mocht er iets niet kloppen in het bedrijf moet een accountant dit bespreken met de leiding van het desbetreffende bedrijf. De accountant bespreekt het probleem en geeft, al dan niet met behulp van zijn collega s oplossing die er voor het probleem is. Dit moet niet alleen mondeling, soms vraagt de leiding van het bedrijf ook dat ze het graag op papier krijgen van de accountant.

Advertenties
  • Online accountantsMKB
"
v.a.
€23,95
"
v.a.
€15,00
0"
v.a.
€15,00